Skip to main content

Ventilatie

Om de kwaliteit van de binnenlucht te garanderen, is een goede ventilatie onontbeerlijk. Sterker nog, bij nieuwbouw of grote renovaties is een ventilatiesysteem verplicht!

Onvoldoende afvoer van vervuilde of vochtige lucht leidt tot vochtproblemen, waardoor schimmels en bacteriën welig tieren. Dat zorgt voor lichamelijke ongemakken, zoals een droge keel, ademhalingsproblemen en allergieën. Vandaar het belang van een degelijk ventilatiesysteem bij nieuwe en goed geïsoleerde bestaande huizen. Want hoe hoger de isolatiegraad van uw woning, hoe groter de noodzaak aan ventilatie, omdat de vervuilde lucht dan niet meer op natuurlijke wijze kan ontsnappen langs spleten en kieren, zoals bij oudere en minder goed geïsoleerde woningen.

Gezonde lucht

Creëer het ideale binnenklimaat.

Elke dag genieten van verse en zuivere lucht,

dat wil toch iedereen?

Waarom ventileren

Gemiddeld brengen we zo’n 70% van onze tijd tussen 4 muren door. Het grootste gedeelte van ons leven speelt zich dus binnen af. Om gezonde lucht in uw woning te hebben, is het dus belangrijk om te ventileren.

Verluchten is niet ventileren

Even een raam open zetten, heeft een te kort effect. Op het moment dat je het raam sluit, is de frisse buitenlucht alweer verdwenen. Het is dus belangrijk om 24 uur per dag te ventileren. De binnengebrachte lucht kan je vooraf op temperatuur brengen afhankelijk van winter en zomer.

Gezonde lucht is belangrijk

Ventilatietoestellen met pollenfilters voorkomen dat stof, schadelijke stoffen, pollen en insecten binnendringen. Het luchtverdeelsysteem brengt verse lucht in alle ruimtes. Tegelijk worden verbruikte, vochtige en met schadelijke stoffen belaste lucht en geurtjes afgevoerd.

Systeem C of D

Systeem C brengt de verse lucht binnen via roosters in ramen en deuren. Bij een systeem D zuigt de ventilatieunit verse lucht aan. Voordeel is dat een systeem D kan uitgerust worden met warmteterugwinning voor meer comfort en filters voor een zuivere lucht.

Energieverbruik

Warmterecuperatie tot 95% en het gebruik van hernieuwbare energie bespaart u veel geld. De ventilatiewarmteverliezen zijn ook bij een goed geïsoleerd gebouw verantwoordelijk voor circa de helft van de stookkosten. Hierbij is een systeem D veel energiezuiniger dan een systeem C dat tijdens de winter koude lucht binnenbrengt.

Installatie

Bij een ventilatiesysteem C plaats je enkel ventilatiekanalen naar de vochtige ruimtes voor de afvoer van vuile en vochtige lucht. Bij een ventilatiesysteem D plaats je ventilatiekanalen voor de afvoer van vochtige lucht in de vochtige ruimtes en voor de aanvoer van verse lucht in de leefruimtes. Hoe meer ruimtes je hebt, hoe meer ventilatiekanalen en ventielen je dus ook zal nodig hebben.

Laat uw ventilatie plaatsen door ervaren vakmensen.

Hoe gaan we te werk
1

Energieaudit

Wij komen langs om u het perfecte systeem aan te bieden voor uw woning of bedrijf.
2

Offerte op maat

Een offerte wordt opgemaakt op basis van uw wensen en budget.
3

Planning en installatie

Een duidelijk plan wordt opgemaakt om een vlekkeloze installatie te garanderen.
Sanitair
Centrale verwarming
Ventilatie
Zonne-energie
Airconditioning
Onderhoud & herstellingen

Gezond ventileren

Wij verzorgen de levering en plaatsing van A tot Z.