Lekdetectie


Detecteer lekken zonder muren open te breken

Wie een lekkage wil opsporen kan natuurlijk vloeren en muren gaan uitbreken, maar dat is niet meteen de meest gebruiksvriendelijke manier om een lek te vinden. In plaats van zelf op zoektocht te gaan vertrouwt u dan ook best op een specialist in lekdetectie. Radiatoren controleren, verborgen waterleidingen in beeld brengen en lekken opsporen – voor al deze werken zijn er betrouwbare tools nodig. Tools zoals de nieuwe thermische camera.

De thermografie camera is samen met verwarmingsinstallateurs en loodgieters ontwikkeld met slechts één doel: om beter, sneller en productiever te kunnen werken.

Het hart van de thermische camera is een kwalitatieve detector. Hiermee sporen we lekken en verborgen leidingen nog sneller op. Dankzij het grote display en het brede gezichtsveld kunnen probleemgebieden nog makkelijker in beeld worden gebracht, zelfs in kleine ruimtes.

Detecteer vocht en vind schimmelgroei

Vocht binnenshuis leidt vaak tot omvangrijke problemen. Constructiefouten en onjuist gebruikersgedrag kunnen resulteren in schimmelgroei. Als vocht niet wordt waargenomen, omdat het aanwezige vocht in de ruimte niet is gemeten, dan kan dit snel tot onplezierige consequenties leiden.

Schimmelgroei in gebouwen kan worden geïdentificeerd met behulp van een thermische camera. De camera identificeert en bepaalt de vochtigheid, voordat er serieuze consequenties optreden. Het is met name belangrijk om vochtige gebieden op muren en plafonds te visualiseren. Hoe eerder u namelijk het risico van schimmelgroei ontdekt, met alle bijhorende gevolgen voor de gezondheid, hoe eerder u er iets aan kunt doen.

Vochtmeting die wordt gebruikt om vocht te detecteren en vochtrisico’s te meten, geeft het relatieve oppervlaktevocht voor iedere individuele meetwaarde in het infraroodbeeld. Dit betekent dat we iedere vochttoename kunt meten en de eerste tekenen van schimmelgroei kunt detecteren, voordat het met het blote oog zichtbaar wordt.

De temperatuurmeting van de thermische camera dient als de basis voor de berekening van het relatieve oppervlaktevocht. Na de vochtanalyse kan de camera in informatie voorzien over de risicogebieden voor schimmelgroei aan de hand van de vochttabel.