Warmtepomp


Verticale grondwarmtewisselaar

Onze aardbol is een onuitputtelijke bron van energie. De zon verwarmt de atmosfeer en de bovenste laag van de aardkorst. Omgekeerd verspreidt de aardkern haar warmte van binnenuit door de aardbol tot aan de aardkorst. Een warmtepomp benut deze gratis warmte uit onze omgeving voor een behaaglijke warmte in onze woning.

Waarom?


  • Een goed ontworpen en deskundig geïnstalleerde warmtepomp verbruikt minder energie dan klassieke verwarmingssystemen met fossiele brandstoffen. Volgens onderzoeken zou de besparing 40 tot 60% bedragen ten opzichte van de kosten door gas- of olieverbruik in eenzelfde goed geïsoleerde woning.

  • Een warmtepomp stoot tot 65% minder CO2 uit dan een klassiek verwarmingssysteem op stookolie of gas. Bij gebruik van groene stroom kan je met een warmtepomp zelfs zonder enige CO2-emissie in de volledige warmtebehoefte van de woning voorzien! Misschien worden we in de toekomst wel belast op de CO2-uitstoot van onze woningen (zoals bij bedrijfswagens).

  • De warmtepomp onttrekt voor minstens 3/4 haar energie uit de natuur. Het overige deel (1/4) is elektrische energie.

  • Er is een koppeling mogelijk met fotovoltaïsche zonnepanelen voor het opwekken van de elektriciteit.

  • De totale warmtebehoefte van het gebouw kan worden gedekt door de warmtepomp.

  • Ook een schoorsteen of gasaansluitingen zijn overbodig. Geen mazouttank en controle nodig. Je spaart deze bijkomende kosten uit.

 

Meer informatie: www.alpha-innotec.de, www.daikin.be, www.nathan.be