Centrale Verwarming


Zorgeloos verwarmen

Een comfortabel warm huis, zonder hoge stookkosten of gezondheidsrisico’s, en zonder te veel milieubelasting, dat is wat u van uw centrale verwarming verwacht.

Centrale verwarming werkt met een boiler gevuld met water die opgewarmd wordt. Vervolgens wordt het opgewarmde water verdeeld over de woning. De boiler bevind zich meestal in een speciaal daartoe voorziene kamer of in de garage. Andere plaatsen zijn uiteraard ook mogelijk. De warmte wordt over de woning verdeeld door het opgewarmde water door buizen naar de radiators te pompen.

Een centraal geplaatste thermostaat regelt de temperatuur. De duurdere thermostaten zijn aan te bevelen omdat deze kunnen ingesteld worden om op de tijdstippen die u kiest de kamer op te warmen of juist niet. Dit is vooral handig wanneer u wil dat voordat u thuiskomt of opstaat de kamer aangenaam verwarmd is. Met de programmeerbare thermostaat hebt u uw verbruik beter onder controle en kan men het onnodig verwarmen verhinderen, wat natuurlijk een aanzienlijke besparing kan opleveren.

De boiler wordt best opgewarmd door het verbranden van een fossiele brandstof. Hierbij heeft u de keuze uit gas of stookolie.

Wat zeer belangrijk is bij de keuze van een centrale verwarming is dat deze niet te groot of te klein is voor de woning. Om dit correct in te schatten moet er meestal een vakman langs komen die met alle factoren rekening houd om uit te rekenen hoe zwaar uw centrale verwarming moet zijn.

 

Meer informatie: www.buderus.be, www.radson.be